POBUNA U KRIZNOM ŠTABU SRBIJE: "Sve vreme se zalažem za sankcije, kažu mi da ne može"

Epidemiolog Predrag Kon poručio je danas da neće da "dezertira", već će da ostane u Kriznom štabu, u trenutku kada vidimo novi "pik" u prvom talasu virusa korona.

  • Regija

  • 26. Jun. 2020  

  • 0

"Sve vreme se zalažem za sankcije, kažu mi da ne može. Šta ja na to da kažem? Očekujete da napustim Krizni štab? Pitanje je da li svi očekuju da napustim Krizni štab?", upitao je Kon, ističući da mu, nakon napada na društvenim mrežama, sada dovikuju i na ulici.

On je za RTS rekao da će predložiti nove mjere.

Kon kaže da je za trenutnu epidemiološku situaciju odgovoran prije svega virus, koji je pokazao da mu ne možemo ništa, ali i lica koja su omogućila više od 5.000 ljudi na fudbalskom stadionu, kao i održavanje maturskih večeri.

Kada je predlagao kazne, rekli su mu, kaže, da kazne nisu epidemiološke mjere.

"Postoje dve mogućnosti: da se čovek digne i ode ili ostane i ne dezertira", naveo je Kon koji ističe da je njegova obaveza da bude tu u trenutku kada se pogoršava situacija.

Poručio je da moraju da se poštuju mjere, ali dodaje da ne podržava potpuno zatvaranje, jer bismo u tom slučaju, kaže, imali ovakvu situaciju više godina.

"Moramo da dođemo ili do imuniteta, ili da se vakcinišemo", naveo je Kon, ističući da je ovo "biranje godišnje sezone" kada se može doći do zaražavanja.

Ako smo sve vrijeme zatvoreni, na kraju ćemo prestati da živimo, rekao je Kon navodeći da će prva žrtva biti zdravstveni sistem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...