DRAMATIČNO U NJEMAČKOJ: Najveći klaster u državi, čak 7.000 radnika u karantinu, u susjednim regijama zatvorene škole, muzeji, barovi...

Njemačka fabrika za obradu mesa je postala klaster nakon što su 82 uposlenika bila pozitivna na koronavirus

  • Svijet

  • 28. Jun. 2020  

  • 0

Fabrika se nalazi u gradu Moersu na sjeverozapadu Njemačke, a prvi slučajevi zaraze koronavirusom su potvrđeni u srijedu. Fabrika priprema ražnjiće koji se šalju u prodavnice. U početku je bilo svega 17 pozitivnih testova, ali nakon serije testiranja preostalih 250 radnika, broj zaraženih je povećan na 82.

Svi uposlenici fabrike i oni koji su bili u kontaktu s njima nalaze se u karantinu. Rad u fabrici je prekinut na najmanje dvije sedmice. Vlasti se nadaju da će izbjeći oštrije mjere, piše Russia Today.

Prethodno je u fabrici mesa u njemačkoj sjevernoj regiji Rhine Wesphalia na koronavirus bilo pozitivno 1.500 uposlenika. Fabrika je zatvorena, a oko 7.000 radnika je u karantinu. Dvije susjedne regije su zatvorile škole, muzeje, barove i druge javne objekte kako bi se spriječilo širenje virusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...