ZARAZA SE ŠIRI: Potvrđen novi skok broja oboljelih u Kantonu Sarajevo, obrađeni rezultati 305 testiranih osoba...

Kod tri lica, zaražena ranije, retestiranjem je ponovno potvrđeno prisustvo ovog virusa

  • Vijesti

  • 28. Jun. 2020  

  • 0

Prema jutrošnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u Kantonu Sarajevo su u protekla 24 sata potvrđena 33 nova slučaja zaraze korona virusom.

Kod tri lica, zaražena ranije, retestiranjem je ponovno potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Obrađeni su rezultati za 305 testiranih osoba, među kojima je pomenutih 33 bilo pozitivno na ovaj virus. Nije bilo izliječenih.
U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirane su 24 osobe, sve su vitalno stabilne i niko od njih nije na na respiratoru.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 12.043 lica.

Do danas je zaraženo 347 osoba, od čega je 116 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještena iz BiH, dok je 221 trenutno aktivnih slučajeva COVID infekcije.

U periodu od 14. do 28. juna ove godine rješenjima inspekcije naloženo je 452 samoizolacija, na osnovu preporuka epidemiloga ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...