NE POKUŠAVAJTE, MOGLI BI ZAŽALITI: Građanima BiH nije dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku do Neuma!?

S tim u vezi, svi građani BiH koji žele u Neum na odmor trenutno to mogu uraditi samo preko puta Svitava

  • Vijesti

  • 28. Jun. 2020  

  • 0

Prije nekoliko dana vlasti Hrvatske su uvele mjere samoizolacije za putnike iz, dok je za osobe koje "tranzitiraju" kroz Hrvatsku navedeno da ove mjere neće važiti.

Iako nije najpreciznije definisano šta u ovom slučaju predstavlja "tranzit", u redovnom izvještajim auto-moto servisa je tokom prethodnih dana navedeno da mjere smaoizolacije ne važe za bh. građane koji tranzitiraju kroz Hrvatsku.

Ipak, kako saznaje N1 iz GP, tranzit nije nikada preciziran niti odobren jer ne mogu sa sigurnošću reći da li će neko ko koristi GP Doljani zaista ponovo završiti na teritoriji BiH, tj. Neumu. 

S tim u vezi, svi građani BiH koji žele u Neum na odmor trenutno to mogu uraditi samo preko puta Svitava.

Kako saznaje N1, ranije je bilo nekoliko slučajeva zbog kojih uposleniici GP BiH moraju biti na oprezu a radi se o krivoj prijavi konačne adrese, pa se dešavalo da neko prijavi Neum kao konačnu adresu bude pronađen u Splitu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...