LUKAŠENKO OTVORIO DUŠU: "Diktatura je loša, ali..."

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da ne smije da ostavi zemlju ni na minut, jer bez njega odmah nastanu problemi.

  • Svijet

  • 28. Jun. 2020  28. Jun. 2020

  • 0

Lukašenko je 24. juna prisustvovao Paradi pobjede u Moskvi. Istog dana u dva rejona Minska došlo do problema sa kvalitetom vode. Tokom popravke cijevi u njima je ostala voda koja nije na vrijeme bila ispumpala i kasnije ušla u stanove, prenosi Sputnjik.

"Doputovao sam i još nisam večerao kad čujem: imamo problem sa vodom u Minsku. Kao djeca su, ne mogu ih ostaviti ni na minut. Od njih i šibice moram da krijem inače će zapaliti državu", rekao je bjeloruski predsjednik.

On je zapretio činovnicima koji su krivi za nastalu situaciju da će sami piti tu vodu i sa njom kuhati ručak.

"Zašto ovo govorim? Diktatura je loša. Međutim, kada za noć riješimo najteži problem, onda je diktatura dobra. Nema tu nikakve veze sa diktaturom, mora da postoji odgovornost. Moglo je biti i gore", dodao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...