FAKE NEWS: Trump negirao navodne napade na američke vojnike u Afganistanu

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da ni on ni američki potpredsjednik Mike Pence nisu bili obaviješteni o navodnim ruskim napadima na američke vojnike u Afganistanu.

  • Svijet

  • 28. Jun. 2020  28. Jun. 2020

  • 0

Trump se oglasio na "Twitteru" povodom izvještaja "New York Timesa" o tome kako je neidentifikovano odjeljenje ruske vojne obavještajne službe tajno podsticalo talibane u Afganistanu da vrše napade na pripadnike međunarodne vojne koalicije.

Prema pisanju lista, Trumpu je predat izvještaj o tome prije nekoliko mjeseci.

"Niko nije obavijestio mene, potpredsjednika Pencea ili šefa Generalštaba Marka Midousa o takozvanim napadima Rusa na naše snage u Afganistanu, kao što je to objavljeno u lažnim vijestima `New York Timesa`, koji se poziva na anoniman izvor", napisao je Trump.

Trump je naglasio da sve strane negiraju takve izvještaje i da se ne dešava veliki broj napada na američku vojsku u Afganistanu, prenio je TASS.

Predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je ruskoj novinskoj agenciji da su priču koju je "New York Times" objavio izmislile američke obavještajne službe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...