TOTALNI DEBAKL LIDERA HDZ-a: Građani zbog Plenkovića više ne vjeruju Štabu civilne zaštite…

Čitaoci hrvatskog RTL-a poručili su Nacionalnom štabu civilne zaštite te zemlje da nemaju ili nikad nisu imali povjerenje u njega. Od 2.595 čitalaca, njih 1.590 ili 61 posto izgubilo je povjerenje, njih 647 ili 25 posto ustvrdilo je da nikad nije imalo povjerenje u Štab, a tek njih 358 ili 14 posto odgovorilo je da još ima povjerenja.

  • Regija

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Da je Nacionalni štab za civilnu zaštitu izgubio povjerenje kakvo je uživao do kraja aprila i prije popuštanja mjera, odnosno prije početka predizborne kampanje, pokazuje istraživanje "Valicona" za RTL kroz pitanje “Smatrate li da je premijer Andrej Plenković trebao u samoizolaciju?”. Dok su članovi Štaba složno rekli da nije trebao, a prije nekoliko mjeseci za identične situacije navodili su drugačije, građani i građanke u velikoj mjeri ne slažu se s tim.

Konkretnije, 86 posto ih smatra da je Plenković trebao u samoizolaciju. Ako već taj podatak nije dovoljan kao dokaz promjene percepcije prema Štabu, onda je možda relevantniji onaj koji je RTL dobio kroz rezultate ankete.

Prije tri dana, RTL je pitao čitaoce imaju li još povjerenje u Štab i ponudio odgovore “Da”, “Ne” i “Nikada nisu ni imali moje povjerenje”. Odgovorilo je 2.595 čitalaca. Njih 1.590 ili 61 posto izgubilo je povjerenje, njih 647 ili 25 posto ustvrdilo je da nikad nije imalo povjerenje u Štab, a tek njih 358 ili 14 posto odgovorilo je da još ima povjerenje.

Ispada da se koronavirus i stav prema Štabu na kraju okrenuo protiv aktuelne vlasti, koja je upravo zbog pozitivne percepcije “navijala” za parlamentarne izbore početkom ljeta. Imalo je to smisla s obzirom na to da koronavirus nije “divljao” kroz većinu maja i juna. Ali, u takvoj idili došlo je do opuštanja, kao što je došlo i do neodgovornog ponašanja onih najodgovornijih, čiji su loš primjer slijedili ostali, piše RTL.

Političari se u kampanji grle, ljube, rukuju, poziraju, organiziraju veće skupove i konstantno su u doticaju s građanima. Trgovine više ne paze koliko je osoba u njima, u javnom prijevozu su gužve kao i prije epidemije, malo je ko nosio maske i rukavice, a iz Štaba su obavještavali da problema nema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...