JA, SAM JA, PANDEMIJA - PREZIVAM SE COVID BRNABIĆKA: „Ako sa pozitivnom dijagnozom na Covid-19 krenem u bolnicu i udari me autobus, nisam žrtva pandemije nego autobusa!?" (VIDEO)

Sedam dana nakon što je istraživački portal BIRN otkrio da je broj osoba u Srbiji koje su umrle od  Covida-19 višestruko veći od brojke koja je zvanično saopćavana, vlasti u toj zemlje nisu objasnile da li je to tačno i, ako jest, kako se taj nezapamćeni skandal mogao desiti.

  • Regija

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Podsjetimo, BIRN je, koristeći od javnosti sakrivne podatake, objavio da su u Srbiji od 15. marta do 1. juna umrla 632 pacijenta, dok je službena brojka bila 244 žrtve Covida-19. Prema istim izvorima, u sedmici prije izbora u Srbiji, dnevno je koronavirusom bilo zaraženo između 300-340 osoba, dok je vlast govorila u brojci od 90 oboljelih osoba, piše „Slobodna Bosna“.

Ovaj skandal podijelio je i posvađao medicinsku struku u Srbiju, a konačno je na njega ragirala Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije i šefica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije Covida-19. Brnabićkino "objašnjenje" koje je iznijela tokom sinoćnjeg gostovanja na televiziji "Pink", bilo je tragikomično, a primjer koji je navela, da, ako nekoga ko je obolio od Covida-19, tokom odlaska u bolnicu udari autobus i on premine, taj nije žrtva pandemije nego saobraćajne nesreće, izazvao je neviđeno brutalne  reakcije zaprepaštenih građana na društvenim mrežama.

Pogledajte šta je tačno rekla premijerka Srbije tokom gostovanja na TV "Pink". 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...