IZ REDA HRVATSKOG NARODA: Sutra izbor predsjednika CIK-a BiH

Sjednica Centralne izborne komisije BiH, na kojoj će biti izvršen izbor predsjednika CIK-a BiH, održat će se sutra, 30. juna.

  • Vijesti

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 1

U skladu s članom 2.6 Izbornog zakona BiH, predsjednik Centralne izborne komisije BiH bira se iz reda članova CIK-a BiH. Po jedan član Centralne izborne komisije BiH iz reda Hrvata, Bošnjaka, Srba i član iz reda ostalih obavlja funkciju predsjednika Centralne izborne komisije BiH po principu rotacije, i to jedanput u sedam godina, u trajanju od 21 mjesec, saopćeno je iz CIK-a.

S obzirom na to da aktuelnoj predsjednici CIK-a BiH Vanji Bjelici-Prutini 30. juna 2020. godine istječe mandat na mjestu predsjednice, potrebno je izvršiti izbor novog predsjednika CIK-a BiH, koji će tu funkciju preuzeti 1. jula 2020. godine.

U saopćenju se navodi da će se budući predsjednik CIK-a BiH birati između članova CIK-a BiH iz reda hrvatskog naroda.  

Sjednice CIK-a BiH javnost može pratiti uživo putem live streaminga na web-stranici CIK-a BiH, navodi se u saopćenju.

(Fena/SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...