DF UPOZORAVA: "SDP i Naša stranka nastoje da obmanu i ponize građane"

Budući da su iz SDP-a BiH i Naše stranke zatražili od Vlade KS smanjenje cijene kupona za nezaposlene ili subvencije, a nakon što se potvrdilo da je ova odluka nastala u mandatu premijera Edina Forte, iz Kantonalnog odbora DF-a Kantona Sarajevo odlučno su reagirali na navode ove dvije stranke.

  • Mini market

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 2

Saopštenje Kantonalnog odbora DF-a prenosimo u cijelosti: 

- Nakon što se u javnosti pojavila informacija da će u Kantonu Sarajevo cijene kupona za nezaposlene osobe biti podignute sa 15 KM na 30 KM, mnogi istaknuti članovi današnje opozicije, a donedavno vlade „šestorke“, kojom je upravljao Elmedin Konaković, krenuli su s napadima na Vladu KS. To bi bilo sasvim opravdano da istu odluku o povećanju nisu donijeli upravo članovi smijenjene vlade, odnosno kadrovi Naše stranke i SDP-a.

Krijući povećanje cijena kupona nezaposlenim građanima i optužujući druge za njihova djela, nastoje da obmanu i ponize građane.

Javnosti je već dostupan originalni sporazum o povećanju cijene, potpisan od strane Edina Forte, nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo. Ironično je da se radi o bivšem premijeru koji je i sam bio nakratko nezaposlen. Naime, nakon smjene vlade, Forto nije uspio pronaći novo zaposlenje pa je kreirana nova pozicija u Našoj stranci kako bi mogao nastaviti primati platu s budžeta, što mnogi nezaposleni ne mogu ni zamisliti.

Ovo je samo jedan u nizu katastrofalnih poteza vlasti “šestorke” nakon stranačkih zapošljavanja, pokušaja premijera Forte da uzme dupli paušal i laganja u javnosti kako to nije učinio, pokušaja da se dodijeli 200.000 KM fiktivnoj instituciji “Institut za kulturu i umjetnost” gdje su postavljeni članovi Naše stranke, imenovanjem osuđenih osoba, poput Zarfe Dupovac, i ratnih zločinaca, poput Envera Zornića, i mnogih drugih skandala koji su potresali vladu “šestorke”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...