SLAVEN RAGUŽ OPLEO PO VIJEĆU MINISTARA: "Turizam na koljenima, a vi zabranjujete ulazak u BiH državljanima EU!"

- Pozivamo hrvatske predstavnike u Vijeću ministara, koji su, zajedno s ostalim ministrima, jednoglasno podržali odluku o zabrani ulaska stranaca, da posjete Čitluk, Međugorje, Mostar i ostala hercegovačka središta koja su ekonomski na koljenima zbog onemogućavanja dolaska gostiju! - navodi se u saopćenju za javnost Slavena Raguža, predsjednika HRS-a.

  • Mini market

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 1

Raguž podsjeća da je predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio kako je „stav svih ministara da se na odluku EK da EU ne otvori granicu prema BiH, odgovori recipročno, da se do daljnjeg zatvore granice za državljane EU“.

- Zemljama EU se sigurno „gaće tresu“ od ove odluke - komentira Raguž.

On navodi da su dva mjeseca prirodne nesreće, proglašena zbog koronavirusa, bacila na koljena ekonomiju hercegovačkog kraja, koji živi od turizma, proizvodnje i prodaje vina, hotelijere, mostarske trgovine suvenirima itd.

- Suluda i suicidalna odluka Vijeća ministara da se zatvore granice za državljane EU, mogla bi cijeli ovaj sektor u potpunosti eutanazirati - smatra Raguž.

Mišljenja je da je dovoljno sagledati i izračunati posljedice koje je odluka Andreja Plenkovića i Davora Božinovića o dvije sedmice samoizolacije na međugorsku obljetnicu nanijela štete Međugorju, Čitluku i Mostaru.

- U samo 24 sata ekonomske štete zbog otkazanih aranžmana, dolaska hodočasnika iz Hrvatske mjere se milijunima izgubljenih KM. Zamislite koje su štete zbog otkazivanja aranžmana iz Poljske, Slovačke, Italije, Njemačke i drugih zemalja tijekom lipnja, srpnja i možda kolovoza - saopćeno je.

Raguž je pozvao hrvatske ministre u Vijeću ministara BiH da se “malo više naljute”.

- Ovim putem pozivamo hrvatske predstavnike u tijelima državne vlasti, a osobito ministre u Vijeću ministara, da se, po uzoru na svoga predsjednika, malo ili malo više naljute i spuste se na zemlju gdje žive ljudi kojima plaća i beneficije nisu po definiciji osigurane, ljude koji žive od svoga rada i truda. Pozivamo da isposluju ukidanje za ekonomiju suicidalne mjere zabrane ulaska državljana EU u BiH - napisao je Raguž.

Ukoliko se obistine Tegeltijini navodi kako će se tek za dvije sedmice razmatrati eventualno ukidanje ove odluke, mišljenja je Raguž, hotelijeri, hercegovački vinari, trgovine suvenirima iz Starog grada u Mostaru i svi oni koji žive od turizma, osobito ljeti, osuđeni su na propast.

- Lipanj i srpanj, uz kolovoz, mjeseci su kada cijeli ovaj tržišni segment uprihoduje materijalnih sredstava za cijelu godinu i od toga živi. Ukoliko im se to onemogući, osuđeni su na propast - navedeno je u priopćenju.

Upitao se predsjednik HRS-a i ko će puniti budžet.

- Stoga, spustite se na zemlju onih koji žive od svoga rada i ukinite odluku o zabrani ulaska stranaca u BiH. Tko će vam proračun puniti? Ne mislite zar vječno na MMF-u parazitirati?! - pita se Raguž na kraju saopćenja. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...