OBRAT U SLUČAJU BRUTALNOG UBISTVA SLAVIŠE KRUNIĆA: Pronađeno vozilo Benedija Đukanovića, odmah je prebačeno u...

Vozilo koje je koristio Benedi Đukanović, jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, pronađeno je u Tešnju, potvrđeno je za "Nezavisne".

  • Hronika

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 2

Službenici Policijske stanice Tešanj obavijestili su 27. juna policijske službenike MUP-a RS-a da se u Tešnju, na parking-prostoru u ulici Husein-kapetana Gardaščevića nalazi parkirano vozilo Golf 7 bijele boje (003-K-770), a koje je koristio Benedi Đukanović, osumnjičeni u krivičnom predmetu "Teško ubistvo Slaviše Krunića i drugih".

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske obavijestili su postupajućeg tužioca Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta, koji je naložio da se nakon uviđaja o pronalasku vozila od mjesno nadležne policijske stanice, vozilo preda u nadležnost policijskih službenika ove uprave.

Isti dan, uviđaj na mjestu pronalaska vozila izvršili su službenici Policijske stanice Tešanj u prisustvu policijskog službenika MUP-a RS-a.

Navedeno vozilo prevezeno je nakon uviđaja u krug Policijske stanice Tešanj.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet preuzeli su danas vozilo, nakon čega će biti deponovano u depozit Policijske uprave Banja Luka, gdje će se dalje preduzimati potrebne mjere i radnje pod nadzorom postupajućeg Tužilaštva.

Slaviša Krunić, vlasnik kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", ubijen je u noći sa 22. na 23. april u pucnjavu u Glamočanima kod Banje Luke. Osim njega, ubijen je i jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović, kao i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Benedi Đukanović, za kojim je bila raspisana potjernica zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, predao se sarajevskoj policiji 12. juna prošle godine.

Đukanović je bio u bijegu od 22. aprila, kada su Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni u Glamočanima kod Laktaša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...