MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e U HERCEGOVINI: U Stocu uhapšeno lice s Interpolove potjernice...

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Stocu uhapsili jednu osobu, za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.

  • Hronika

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

"Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Krivičnim zakonom Republike Hrvatske", saopćeno je iz SIPA-e.

Navedena krivična djela počinjena su u periodu od 1. januara 2017. do 31. decembra 2019. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

"Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su spomenutu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade", saopćeno je.

Nakon što aktivnosti budu okončane, uhapšena osoba bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...