OTKAZAN 161 KONCERT U REGIONU: "Ako ćemo bolja vremena uopće i dočekati..."

Zbog rastućeg broja oboljelih od koronavirusa u regionu, otkazani su mnogi nastupi i koncerti regionalnih estradnih zvijezda.

  • Estrada

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

Kako navode hrvatski mediji, tamošnja muzička scena nalazi se pred bankrotom.

"Zbog korone mi je otkazano 40 dogovorenih koncerata. Posljednji sam put pjevao 22. februara. Od tada - ništa. Bojim se da nismo te sreće i da korona nije pri kraju. Virus opet divlja, sve više događaja počinje da se otkazuje pa je od mojih 30 dogovorenih nastupa tokom ljeta, njih sedam već otkazano ili odloženo za neka bolja vremena. Jasno, ako ćemo ta bolja vremena uopće i dočekati", kazao je Jasmin Stavros za Jutarnji.hr.

U istom problemu nalaze se i Jelena Rozga i Massimo Savić, čiji su najavljivani koncerti i nastupi takođe otkazani, piše taj portal.

Joško Čagalj Jole, koji je 27. juna trebalo da nastupa u Kninu, nije dobio novi termin tog svog otkazanog nastupa. Kako kaže, to je jedan od trideset otkazanih koncerata u posljednje vrijeme. Pored njih, u problemu je i grupa Kolonija, kojoj je otkazana planirana letnja turneja.

"Neki ljetnji nastupi su nam otkazani, a neki koji su trebali da se održe u zatvorenim prostorima, prebačeni su za kraj godine”, kazali su iz benda za spomenuti portal.

Ukoliko se u obzir uzmu i Boris Horvat, Bajaga, La Lana, Tihomir Fileš, Nenad Marčec i ostali pjevači i pjevačice iz regiona, ukupno je otkazan 161 koncert, navodi Jutarnji.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...