DODIK POTVRDIO: Naredne sedmice sastanak s Izetbegovićem i Čovićem (VIDEO)

Lider SNSD-a, Milorad Dodik, potvrdio je da će se naredne sedmice sastati sa predsjednicima SDA i HDZ-a BiH, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

  • Politika

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

Teme razgovora biće deblokiranje kadrovskih imenovanja u institucijama BiH te lokalni izbori.

Dodik je kazao da se ima o čemu razgovarati i da nikada nije problem da se sastanu.

– Stalno se nešto vučemo, premećemo, a malo šta se završava. Trebamo se vidjeti iduće sedmice. Vidjećemo se, naravno, to nikad nije problem. Ali nije to vijest dana. Ustvari možda i jeste vijest dana u zemlji u kojoj ništa ne funkcioniše – rekao je Dodik za RTRS.

Lideri vodećih političkih partija u državi trebali bi razgovarati o kadrovskim imenovanjima koja su već dulje vrijeme blokirana usljed izostanka dogovora. Na ovom sastanku trebalo bi da se razgovara i imenovanju čelnih ljudi Uprave za indirektno oporezivanje, SIPA-e, OSA-e, itd.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, u utorak je rekao da se već nekoliko sjednica tačka o imenovanjima povlači sa dnevnog reda na zahtjev Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH. Rekao je da to za njega nije iznenađenje, te da se nada da će brzo doći do dogovora.

Na upit zašto se na dnevni red svake sjednice stavljaju imenovanja ako nema podrške, Tegeltija je rekao da se na dnevni red stavljaju tačke za koje su završene konkursne procedure te da je to zakonski.

"Svaki put ću to uraditi iako svjestan da, ako ne bude saglasnosti, ne može da bude završeno. Ali ne možemo da dozvolimo da imamo konkursne procedure, a da se to ne nalazi na sjednici. Očekujem da bi u toku ove sedmice trebalo da se dogovore neki detalji pregovora između političkih partija koje čine većinu u Savjetu ministara i da bi to trebalo da bude završeno", kazao je Tegeltija.

 Vijesti iz iste rubrike

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...