VUKANOVIĆ I DANAS "REŠETAO" VLADU RS-a: "Što bacate novac na helikoptere, a narod nema šta da jede?"

"Što bacate novac na helikoptere, a narod nema šta da jede", pitao je Vukanović tokom skupštinske rasprave o izvršenju budžeta RS za prošlu godinu.

  • Politika

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

Ministrica finansija u Vladi RS-a Zora Vidović večeras je u NSRS-u kazala da su ovom entitetu potrebni helikopteri, koje je kupila od Rusije, prenosi BN TV.

"Vi možda smatrate da nama ne trebaju helikopteri, Ja smatram da trebaju, iako nisam policajac i vojnik, ali znam da nam helikopteri trebaju i dobili smo ih u veoma povoljnim uslovima na sedam godina", kazala je Vidović, odgovarajući na kritiku poslanika u Klubu SDS-a Nebojše Vukanovića da je pogubna vladina odluka o kupovini tri helikoptera u vrijeme krize.

Vidovićeva je potvrdila da je Vlada RS-a kupila i avion i da u narednih, kako je rekla, 20 ili 30 godina neće trebati novi avion.

"Što bacate novac na helikoptere, a narod nema šta da jede", pitao je Vukanović tokom skupštinske rasprave o izvršenju budžeta RS za prošlu godinu. 

Vukanović je kazao da bi bolje bilo da su za 60 miliona, koliko će utrošiti za helikoptere, obezbijedili za otvaranje novih radnih mjesta.

"Sve što je Vlada radila tokom prošle godine bilo je na osnovu kreditnih sredstava", kazao je šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić, dodajući da je u pitanju zloupotreba javnih sredstava.

On je to ilustrovao primjerima lošim stanjem u zdravstvenom sektoru, javnim preduzećima,

"Bolnica koja se gradila u Istočnom Sarajevu tri puta je skuplja od bolnice koja se gradila u Nišu", rekao je Stanić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...