PRESUDA U BEOGRADU: Bivši pripadnik VRS-a osuđen zbog ubistva u Bosni i Hercegovini

Bivši pripadnik Vojske Republike Srpske Milan Dragišić proglašen je krivim za ubistvo jednog i pokušaj ubistva dva civila u Bosanskom Petrovcu u septembru 1992. godine, tokom rata u Bosni i Hercegovini.

  • Hronika

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 1

Viši sud u Beogradu osudio je danas bivšeg pripadnika VRS-a Milana Dragišića na četiri godine zatvora zbog ubistva i pokušaja ubistva civila u Bosanskom Petrovcu 20. septembra 1992. godine, prenosi Hayat.ba.

On je oslobođen krivice za ubistva još dvije osobe i za još jedan pokušaj ubistva. Tužilaštvo je navelo da je optuženi, naoružan, počeo da divlja kada je vidio mrtvo tijelo svog brata Dragana, koji je stradao tokom borbi u Bihaću. Njegovo tijelo je bilo prebačeno u Bosanski Petrovac.

Dragišić je bio optužen da je ubio civile Asima Kavaza, Eldina Zajkića i Safeta Terzića, ali i da je pokušao da ubije Asimovog sina Muhameda, kao i Asmira Lemeša i Šaćira Hujića. Sud je utvrdio da neki navodi optužnice ne mogu biti dokazani.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...