BIZARNA OTMICA: Porodica pokušala oteti tijelo pacijentice PREMINULE OD KORONOVARUSA

Preminula 60-godišnja pacijentica prethodno je, u skladu sa protokolima, pet dana bila na respiratoru.

  • Hronika

  • 01. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Jedna osoba je privedena nakon incidenta koji se dogodio u Skoplju, u utorak naveče, kada su članovi porodice pokušali nasilno od medicinskog osoblja iz bolnice “8. septembar” uzeti tijelo pacijentice preminule od COVID-19.

Javnost je o tome obavijestio i sam ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče, na svom Facebook profilu.

“Pokušali su prisilno uzeti tijelo bez primjene odgovarajućeg protokola za pokojnika COVID-19”, naveo je ministar.

Preminula 60-godišnja pacijentica prethodno je pet dana bila na respiratoru, a u skladu s protokolima, pokojne pacijente od COVID-19 iz bolnice preuzimaju specijalne ekipe iz pogrebnog preduzeća, opremljene sa skafanderima i drugom posebnom opremom.

Kako su saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova, privedeni je također pozitivan na koronavirus i nije poštovao prethodno izdato naređenje o samoizolaciji.

Jedna od doktorica koje rade u bolnici “8. septembar”, uznemirena zbog ovih događaja, zatražila je da ostane anonimna, a kaže da se četiri mjeseca bore da spašavaju živote i da su pri kraju sa silama, piše Radio Slobodna Evropa.

Ljekarima i medicinskim sestrama se događa da kolabiraju od umora, povraćaju od stresa i napora. Ona objašnjava da im strah od napada i prijetnji koje dobijaju otežava ionako težak rad.

U međuvremenu na društvenim mrežama ljekari dijele negativne komentare koje dobijaju od građana, čime pokazuju s kakvim bijesom i agresijom se moraju suočiti u svom radu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...