NAJVEĆI SVJETSKI PROIZVOĐAČ AVIONA NE MOŽE VIŠE IZDRŽATI KRIZU: Slijedi masovno otpuštanje radnika

Proizvođač putničkih aviona suočio se sa značajnim padom broja novih narudžbi nakon što je potražnja za avionskim transportom dramatično oslabjela. Njegova stopa proizvodnje novih putničkih aviona opala je posljednjih mjeseci za trećinu.

  • Ekonomija

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Airbus je saopštio da planira da otpusti 5.100 ljudi u Njemačkoj, 5.000 u Francuskoj, 1.700 u Ujedinjenom Kraljevstvu, 900 u Španiji i još 1.300 u drugim zemljama.

Prava cifra zavisit će od sporazuma između kompanije i njenih sindikata.

„Airbus se suočava s najozbiljnijom krizom koju je ova industrija ikada pretrpjela. Sada moramo da osiguramo garancije da možemo da održimo svoje preduzetništvo i izađemo iz krize kao zdrav, globalni lider u zrakoplovstvu, prilagođavajući se ogromnim izazovima svojih klijenata. Da bismo se suočili s tom realnošću, sada moramo da usvojimo dalekosežnije mjere“, rekao je izvršni direktor Airbusa Guillaume Faury.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...