IGOR KAMOČAJI SE VRATIO U POLITIKU, ALI NE KAO ČLAN SDP-a: "Pokazali su da imaju sve ono što je SDP izgubio, broj imena u Sarajevu iz SDP-a sveo se na..."

Igor Kamočaji odlučio se vratiti politici, političkom životu - ali ne kao dio SDP-a, gdje je kao predstavnik te partije obnašao dva mandata u Općinskom vijeću Općine Centar Sarajevo, te je bio prvi predsjednik KO SDP - izabran po principu jedan član, jedan glas.

  • Mini market

  • 02. Jul. 2020  

  • 0

Vraća se kao predvodnik sarajevskih Socijaldemokrata BiH. Bivši je kandidat za načelnika Općine Centar iz 2016. godine, te bivši direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

U razgovoru za N1 je rekao da nikada politički nije prestao da djeluje, nego je svoj angažman artikulirao na drugi način.

"Moja unutarnja potreba, kao čovjeka koj je ljevičar, koji vrednuje sve princiupe socijaldemokratije, onda je neminovno kada osjetite da je SDP odustao od tih principa, da tražite drugu organizaciju koja nastavlja gdje su oni stali", rekao je za N1.

Kazao je kako njegova odluka da svoj angažman nastavi u Socijaldemokratama BiH u Sarajevu nije bila jednostavna ni laka.

"Prepoznao sam ozbiljnost novog pristupa, artikulisanje svih vrijednosti socijaldemokratije kod organizacije koje ja decentralizirala upravljanje. Sreo sam sjajne ljude, koji pokušavaju na drugačiji način da artikulišu politiku", izjavio je Kamočaji.

"Ja ću biti na čelu u smislu da ću biti najglasnija osuda svih onih koji svojim ponašanjem urušavaju socijaldemokratske principe, svojim kriminalnim radnjama uništavaju red i rad i poredak našeg društva. Tu ću biti najglasniji. Pristupio sam zato što su Socijaldemokrati pokazali otvorenost, pokazali su ono što je SDP izgubio, poistovijetio sam se s njima", rekao je on.

Iz SDP-a je otišao onog momenta, kako je kazao, kada su se određeni članovi te stranke prestali vrednovati.

"Vrijedno sam radio i živio sa članovima SDP-a, kada sam primijetio odusustvo u komunikaciji, politikama SDP-a. Sve što smo usvojili na Kongresu 2014. godine je kasnije bila farsa. Bio sam prvi predsjednik Kantonalnog odbora koji je izabran po principu jedan član, jedan glas. Sada imamo zatvorene krugove gdje se odluke donose", pojasio je.

Tvrdi da u SDP-u nije bio bahat, ali da je vikao na one koji su narušavali socijaldemokratske principe.

"Kada je postalo iluzorno voditi razgovor i dijalog sa nosiocima funkcija u SDP-u, kada su odustali od svake ozbiljne politike, od članova, da se poštuju stavovii i zaključci...", poručio je.

Kazao je da se broj imena u Sarajevu iz SDP-a sveo na pet, a nekada je bilo na desetine istaknutih članova i simpatizera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...