HRVATI U ČUDU: Najbogatiji čovjek na svijetu usidrio jahtu kod Dubrovnika, nije platio ni lipe!

Nakon trosatnog zadržavanja u luci Gruž zbog nužne papirologije, 136 metara duga jahta isplovila je prema Cavtatu, gdje se i usidrila. Tamo je mamila uzdahe puna tri dana. Sidrište kod Cavtata Flying Fox napustio je u subotu, 27. lipnja i zaplovio prema jugu Francuske.

  • Mini market

  • 02. Jul. 2020  

  • 2

 

No Hrvatska osim pogleda na raskošno plovilo koje se dovodi u vezu s Jeffom Bezosom, vlasnikom Amazona, nije imala ništa jer su se nedaleko od Cavtata sidrili - besplatno. Naime, područje sidrenja nije pod nadležnošću Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, javljaju 24 sata.

'Lučka uprava DNŽ je nadležna za upravljanje lukom Cavtat u granicama lučkog područja. Koliko nam je poznato, navedena jahta se sidri izvan lučkog područja luke Cavtati kao takva nije dužna platiti lučku pristojbu odnosno sidrenje', stoji u odgovoru Antuna Banovca, direktora Lučke uprave.

Za razliku od Hrvatske, Crna Gora je vlasniku Fyling Foxa itekako naplatila dolazak u Tivat, odnosno luku Porto Montenegro gdje je jahta bila na vezu dva dana prije dolaska u Hrvatsku. 

"Je li vlasnik Flying Foxa odlučio biti škrtac baš kad je stigao u Hrvatsku ili se sidrio besplatno jer se kod nas to tako može",piše Tportal.

Ovo nije prvi put da se bogataši u Hrvatskoj sidre besplatno. Jahta Eclipse Romana Abramovića, 2016. je tokom cijelog septembra i oktobra bila usidrena u Župskom zaljevu, besplatno. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...