GUARDIOLIN STROJ PONIZIO PRVAKE: Manchester City utrpao četiri komada Liverpoolu, na kraju su dobro prošli… (VIDEO)

Manchester City bio je bolji od Liverpoola na svom terenu, pobijedivši ga rezultatom 4:0.

  • Sport

  • 02. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

Sve je počelo špalirom koji je City priredio u čast novih šampiona, da bi se potom prešlo na samu utakmicu.

Otvaranje meča na Etihadu je donijelo poprilično ravnopravnu borbu, ali onda City dodaje gas i počinje postizati golove.

Joe Gomez je vukao i vukao Sterlinga, pa sudiji nije ostalo ništa drugo neko da u 24. minuti dosudi penal za City. Siguran izvođač minut kasnije je bio De Bruyne, pa je Manchester City poveo sa 1:0.

Deset minuta kasnije se i Sterling upisuje u strijelce nakon asistencije mladog Fodena, da bi u 45. minuti i Foden došao do gola. 

U drugom poluvremenu je ritam igre očekivano opao, ali je Manchester City uspio stići do novog gola.

Igrala se 66. minuta kada je Sterling pronašao prostor za udarac i poslao loptu ka golu. Ipak, nju je na putu do mreže dirao Oxlade-Chamberlain, pa je igraču Liverpoola pripisan autogol za  4:0.

U sudijskoj nadoknadi je City preko Mahreza i peti put zatresao mrežu gola Liverpoola, ali je VAR poništio njegov gol zbog prethodnog igranja Fodena rukom.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...