„NEMA DOGOVORA S VUČIĆEM; IZDALI STE NAS“: Hiljade studenata na demonstracijama ispred Skupštine Srbije…

Veliki broj studenata, stanara studentskih domova, koji se sinoć okupio ispred Skupštine Srbije kako bi iskazao protest protiv ponovne odluke o zatvaranju domova, tvrdi da nema dogovora s Aleksandrom Vučićem.

  • Regija

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na RTS-u, kazao je kako je jedna od mjera za suzbijanje nove epidemije koronavirusa u Beogradu i zatvaranje studentskih domova, što je izazvalo revolt studenata.

Studenti iz Studentskog grada, “4. aprila” i doma s Karaburme počeli su spontano da se okupljaju, a onda su krenuli i ka Skupštini Srbije.

U međuvremenu, pojedini mediji objavili su da je postignut dogovor, ali studenti kažu drugačije!

Naime, nekolicina studenata za Nova.rs kaže da nemaju zvaničnu informaciju o tome da je dogovoren ostanak u domovima.

Dodaju da se spontano okupljaju i da nemaju svoje predstavnike.

Studenti su uzvikivali parole protiv predsjednika Srbije, a za danas u 10 sati najavili su novo okupljenje i demonstracije u centru Beograda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...