IZUM KOJI ĆE PROMIJENITI SVE: Dvije čuvene kompanije razvile su automobilsku gumu koja sama javlja kada se dogode oštećenja u vožnji…

Jedno od ključnih pitanja sigurnosti svakog automobila je trenutno stanje guma.

  • Auto

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 1

Kompanije "Bridgestone" i "Microsoft" kreirale su novi proizvod – gumu koja ima mogućnost samodijagnostike te informiranja vozača o oštećenjima, piše „Slobodna Bosna“.

Sistem nadzora oštećenja guma (TDMS) radi koristeći senzore koji prate pritisak u gumama (TPMS) i potom ih na daljnju analizu šalju "Microsoftovoj" platformi za umrežene automobile (MCVP). U realnom vremenu, tokom vožnje, ovaj sistem će vozaču dojaviti šta se dogodilo s nekom od guma i o kakvom se oštećenju radi. Istovremeno, sistem će zapamtiti mjesto gdje se dogodila nezgoda s gumom i poslati poruku drugim vozačima o opasnosti na cesti.

Pogledajte kako funkcionira ovaj revolucionarni izum.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...