NIJEDNA BOLEST NIJE ZDRAVA: Kim Jong-un otkrio kako je Sjeverna Koreja spriječila da koronavirus uđe u zemlju...

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un rekao je na sastanku politbiroa vladajuće Radničke partije da je Sjeverna Koreja spriječila da koronavirus uđe u zemlju, objavila je u petak državna novinska agencija KCNA.

  • Svijet

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 1

„Temeljito smo spriječili upad zloćudnog virusa i zadržali stabilnu epidemiološku situaciju uprkos svjetskoj zdravstvenoj krizi, što je sjajan uspjeh“, kazao je Kim Jong-un.

Upozorio je i pozvao stanovnike Sjeverne Koreje da ostanu „maksimalno oprezni“, navodi se u objavi KCNA-e.

Sastanak politbiroa u četvrtak dolazi u trenutku kada mnoge zemlje ublažavaju blokade uprkos tome što se svijet ubrzano kreće prema sumornim brojkama od 10 miliona potvrđenih i pola miliona umrlih od koronavirusa.

Sjeverna Koreja ponovno je otvorila škole, ali je zadržala zabranu javnih okupljanja i propisala obavezno nošenje maski na javnim mjestima, kazao je u srijedu dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Iako ta država još nije potvrdila nijednu zarazu, njeno ministarstvo zdravstva prijavilo je da su do sada 922 osobe testirane negativno. Stotine ljudi, uglavnom onih zaposlenih u lukama ili na granicama, redovno je u karantinu na promatranju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...