ŠOK I NEVJERICA U HRVATSKOJ: Drastičan rast broja oboljelih u Slavoniji, fascinantan broj kontakata koje su zaraženi napravili…

Situacija se pogoršava u Požegi, gdje je potvrđeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

  • Regija

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

Tokom 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, nakon čega je stigla vijest i o 25 novooboljelih iz Požege. Više od polovine novooboljelih u slavonskim je županijama. Nažalost, još su dvije osobe preminule pa je broj žrtava epidemije u Hrvatskoj narastao na 110.

Nakon što je tokom četvrtka samo u Požeško-slavonskoj županiji zabilježeno čak 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, županijski Stožer civilne zaštite objavio je kako je veliki broj zaraženih posljedica kontakata sa dvoje povratnika iz Njemačke. Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Vedran Neferović kazao je za Hrvatski radio:

„Fascinantan je broj kontakata koje su pojedine osobe napravile od povratka iz Njemačke. Ta priča sad poprima malo veće brojke i sad nam je učiniti sve da pohvatamo kontakte i da spriječimo širenje zaraze.“

Također je dodao i sljedeće: „Ljudi su se i opustili, trebali bi i sami pokazati malo više samokontrole, ako se vraćaju, primjerice, iz neke druge zemlje, onda bi prvih dana svakako trebali paziti da ipak ne ostvaruju previše kontakata s ljudima, jer se samo takvim ponašanjem može spriječiti nekontrolirano širenje zaraze“, kazao je Neferović, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...