RADOJIČIĆ NAJAVLJUJE: Beograd proglašava vanrednu situaciju, ako se stanje pogorša ZATVARAMO GRAD…

U glavnom gradu Srbije Beogradu će danas biti proglašena vanredna situcija, najavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

  • Regija

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

"Biće donijeta i odluka o tri nove mjere - zabrana okupljanja više od 100 osoba u zatvorenom prostoru (sa distancom između osoba od 1,5 metar), odnosno 500 na otvorenom, zabrana rada noćnih klubova poslije 23 časa i eventualno kažnjavanje za nenošenje maski", kazao je Radojičić.

Na pitanje kakav je njegov stav kao ljekara, a kakav kao gradonačelnika kada je riječ o zatvaranju Beograda, a Radojičić je naveo da u njegovom stavu ne postoji razlika.

"Ne postoji razlika u mom stavu kao gradonačelnika i kao lekara. Slušamo ljude koji definišu mere i koji su stručni. Oni su rekli da u ovom trenutku na osnovu epidemiološke situacije nije neophodno zatvarati Beograd, ali kad oni procene da je potrebno sprovoditi neke druge mere, mi smo spremni za to", naveo je gradonačelnik Beograda.

Kako je dodao, iako je od ukupnog broja testiranih na korona virus jučer više od 80 posto bilo iz Beograda, "srećom, onih najtežih nema toliko koliko ih je bilo ranije".

"Ipak, mlađih ljudi koji su zaraženi i sa težom kliničkom slikom je sve više", istakao je on.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...