"SB" NA LICU MJESTA; SARAJEVO U DRUŠTVU SVJETSKIH METROPOLA: Instaliranje "pametnih kanti" za smeće

Na teritoriji Općine Stari Grad u Sarajevu instalirane su "pametne kante". Ovim potezom glavni grad naše države priključio se gradovima poput Pariza, Melbournea, Montreala i drugih svjetskih metropola.

  • Vijesti

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 1

Ovaj projekt je realiziran u okviru Smart Sarajevo Inicijative, kojoj je primarni cilj poboljšanje kvaliteta života građana i podrška razvoju urbane ekonomije grada kroz inovativna i tehnološki utemeljena rješenja.

Na implementaciji projekta radili su Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa Gradom SarajevoOpćinom Stari Grad i Kantonom Sarajevo.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...