KO ĆE TRENIRATI MALOG PRINCA: Novog trenera Katalonaca izabrat će - Leo Messi!

Nakon što je Barcelona ispustila šest bodova u šest utakmica nastavka španskog prvenstva, sve je jasnije kako će Quique Setien (61) na kraju sezone napustiti klupu katalonskog velikana. Čelnici Barcelone već su krenuli u potragu za novim trenerom...

  • Sport

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Quique Setien je sredinom januara preuzeo Barcelonu umjesto Ernesta Valverdea, ali sad je potpuno jasno kako će i on na kraju ove sezone dobiti otkaz.

Barca je u nastavku prvenstva, prekinutog zbog pandemije koronavirusa, ispustila već šest bodova, što je iskoristio Real Madrid preuzevši vrh tabele, a do medija sve češće stižu i vijesti o sukobima u svlačionici Katalonaca.

Navijače Barcelone u petak je dodatno uznemirila vijest kako je najbolji svjetski nogometaš Leo Messi (33) prekinuo pregovore o produženju ugovora i spreman je napustiti klub nakon što mu istekne ugovor u ljeto sljedeće godine.

Messi je, navodno, odlučio prekinuti pregovore zbog toga što su iz kluba u medije procurile informacije da je on kriv za sadašnju lošu atmosferu u svlačionici i za otkaz bivšem treneru Valverdeu, a navodno ga frustrira i sadašnji loš kvalitet igračkog kadra.

No, Messi već godinama kao prvo ime kluba 'vedri i oblači' u svlačionici, ali i šire u Barceloni. Nije tajna kako čelnici ne dovode pojačanja i nove trenera bez njegovog odobrenja, a baš je sam Messi već nekoliko puta bio taj koji je presudio nekima od njih. Posljednji je primjer Antoine Griezmann koji nikako nije 'legao' Messiju i baš zbog njega francuski napadač praktično ni ne igra, navodno je baš Argentinac insistirao da se potjera Valverde, a sa Setienom praktično ne komunicira.

Španski mediji stoga već licitiraju s imenima mogućeg Setienova nasljednika. Najglasnije se spominje pet imena - bivša klupska legenda Xavi Hernandez (40), zatim legenda holandskog nogometa Ronald Koeman (57), Argentinac Mauricio Pochettino (48), Španac Roberto Martinez (46) te njegov sunarodnjak i trener Barcine B-ekipe Javier Garcia Pimienta (45). Ko će dobiti posao? Vjerovatno onaj ko se najviše svidi Messiju...

Pritisak na Setiena raste. Prvenstvo je, praktično, već izgubljeno, a španski mediji sugeriraju kako ga od otkaza, eventualno, može spasiti tek osvajanje Lige prvaka.

Najviše izgleda daje se bivšoj klupskoj legendi Xaviju, koji je u januaru odbio Barcu, jer je smatrao kako još nije vrijeme za njegov dolazak na Camp Nou. Od tada je prošlo više od pola godine i vidjet ćemo kako će sada reagirati na ponudu najdražeg kluba, naravno ako će je i biti.

Medijima je zanimljiv i Argentinac Pochettino, jedan od najcjenjenijih menadžera u Evropi. Osobito nakon što je s Tottenhamom dogurao do finala Lige prvaka. Gaučo je već radio u Španiji, gdje je od 2009. do 2012. vodio Espanyol.

Koeman je šest godina igrao za Barcelonu, a na Camp Nouu je bio i na počecima svog trenerskog puta kao pomoćnik Luisu van Gaalu.

Nedavno je priznao kako su ga iz Barcelone zvali u januaru, ali je odbio ponudu, jer je želio voditi holandsku selekciju na Evropskom prvenstvu 2020.

'Imao sam poziv iz Barcelone, ali želio sam održati riječ i voditi Holandiju na Euru', kazao je za radio Catalunya.

Pri vrhu liste kandidata je selektor belgijske reprezentacije Roberto Martinez. Španac je predvodio 'Crvene vragove' do trećeg mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Barcelona pet kola prije kraja prvenstva ima četiri boda manje od Real Madrida.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...