PUTIN JE U ŽALOSTI: Od koronavirusa preminuo je njegov prijatelj, otac čuvenog borca

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodici svog prijatelja koji je preminuo od posljedica koronavirusa.

  • Svijet

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Abdulmanap Nurmagomedov preminuo je u Moskvi u 57. godini zbog komplikacija koje su proizašle iz infekcije Covid-19.

Kako izvještavaju ruski mediji, otac Habiba Nurmagomedova primljen je u bolnicu nakon što je otkriveno da je zaražen koronavirusom. Kako je zbog toga pretrpio srčani udar, ljekari su ga hitno operisali i ugradili mu bajpas, nakon čega je dva puta smješten u vještačku komu.

Ljekari su njegovo stanje opisivali kao “ozbiljno, ali stabilno”, ali je on, nažalost, izgubio bitku s ovom bolešću.

Prvi čovjek Ruske Federacije nije htio da sjedi skrštenih ruku kada je čuo da je doveo do smrti oca čuvenog borca Khabiba Nurmagomedova.

Kako prenosi ruska “Gazeta”, Vladimir Putin je, čim je saznao da je Abdulmanap Nurmagomedov, koji je bio ne samo roditelj, već i trener UFC šampiona, preminuo od komplikacija koje je uzrokovao virus, riješio da Khabiba pozove telefonom.

Agencija “RIA Novosti”, pozivajući se na press sekretara prvog čovjeka Rusije Dmitrija Peskova, javlja da je Putin čuvenom borcu izrazio saučešće, dodavši da je to učinio zato što je Abdulmanapa odranije poznavao - upoznali su se na aerodromu u Dagestanu, gdje je predsjednik Rusije bio iz poslovnih razloga.

(Hayat.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...