VIŠKOVIĆ PRED GODIŠNJICU GENOCIDA GURA PRST U OČI ŽRTVAMA: "Komisije za istraživanje stradanja Srba privode posao kraju"

Međunarodne ekspertske komisije koje su imale zadatak da istraže stradanje Srba u Podrinju i stradanje Srba u Sarajevu privode kraju posao i u narednih mjesec-dva trebalo bi da predstave konačan izvještaj, izjavio je danas u Bratuncu predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

  • Politika

  • 05. Jul. 2020  05. Jul. 2020

  • 9

Višković je podsjetio da je Vlada prije godinu dana formirala dvije međunarodne ekspertske komisije - za utvrđivanje stradanja Srba u i oko Srebrenici i za stradanje Srba u Sarajevu.

"Posao privode kraju i očekujemo da u narednih mjesec do dva dana imamo konačan izveštaj koji će biti štampan na nekoliko svjetskih jezika", rekao je Višković novinarima.

On je istakao da Vlada Srpske na taj način želi da istinu o stradanju Srba u Podrinju i Sarajevu približi međunarodnoj zajednici i istoričarima koji će, kada jednog dana budu pisali o ovim događajima, imati jasne dokaze da nije istina samo ono što navodi jedna strana. 

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...