NOVI HOROR U HRVATSKOJ: Na biračkom mjestu u Splitu poruka prijetnje silovanjem Srpkinjama i njihovoj djeci

Na jednom biračkom mestu u Splitu osvanula je danas krajnje neprimjerena poruka pijretnje silovanjem Srpkinja i njihovoe djece, kakva je i ranije viđena u hrvatskoj javnosti

  • Regija

  • 05. Jul. 2020  05. Jul. 2020

  • 1

Poruka puna mržnje i prijetnje dočekala je birače ispisana na asfaltu nedaleko od splitske Osnovne škole "Kman-Kocunar", koja je i jedno od biračkih mjesta u Splitu.

Ovo nije prvi put da se Srpkinjama i njihovoj djeci prijeti silovanjem. Nedavno su najvijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent sa istiom neprimjerenom porukom.

Inače, fotografiju ove poruke objavio je hrvatski portal srpskog nedjeljnika "Novosti", a dobio ju je od jednog čitaoca.

"Novosti" pišu da je grafit iz Splita samo još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskoj javnosti, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava.

"Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada djeci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gde ga danas može vidjeti veliki broj građana koji će izaći na izbore", navode Novosti.

(Tanjug/SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...