POSLIJEPODNEVNI PRESJEK: Slabiji odziv birača nego 2016. godine

Do nedjelje poslijepodne svoje biračko pravo na izborima za novi saziv Hrvatskog sabora iskoristilo je miliona i 150 hiljada birača ili njih 34,04 posto, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

  • Regija

  • 05. Jul. 2020  

  • 0

To je slabiji odaziv od onoga na izborima 2016. kada je do istog vremena (16,30 sati) glasovalo milion i 256 hiljada birača, odnosno 37,2 posto.

Po broju izašlih birača i dalje prednjači 1. izborna jedinica u kojoj je glasalo njih 37,67 posto, a najlošiji odaziv ima 5. izborna jedinica (30,88 posto).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...