ČUDESNA MOĆ PRIRODE: Ovo je pravi razbijač masnoća, najbrži način da očistite jetru i žuč, a preporučuje se i hroničnim bolesnicima…

Imate dijabetes ili patite od sindroma hroničnog umora?

  • Zdravlje

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 0

Postoji prirodno rješenje, a naziva se – čisti sok od celera.

Sok od celera ima snažna protuupalna i detoksikacijska svojstva.

Usto, daje snažan poticaj radu jetre, potiče proizvodnju žuči i razgradnju masnoća.

Ovaj sok bogat je natrijem, tačnije klasterima natrijevih soli.

Čak i ako imate problema s natrijem ili ste na dijeti s niskim udjelom natrija, sok od celera dobar je izbor za vas, kaže Anthony William, autor nekoliko bestselera, koji je poznat i kao „medicinski medij“.

Njegove zdravstvene savjete prate brojne slavne osobe i sportisti, kao i obični ljudi kojima je pomogao u izlječenju raznih hroničnih i autoimunih oboljenja. 

Celer je saveznik vašeg zdravlja, kaže William. Čisti sok od celera ispire iz organa nakupljene i zaostale kristalizirane toksične soli.

Usto, eliminira opasne teške metale, poput bakra, žive i aluminija. A sve to zahvaljujući klasterima natrijevih soli.

Mineralne soli iz celera neutraliziraju štetno djelovanje bakterija, gljivica i virusa protiv kojih se bore dok prolaze kroz vaše tanko i debelo crijevo te krvotok.

One razbijaju ćelijske membrane patogena, poput Epstein-Barrova virusa, streptokoka i herpesa, te ih, na koncu, uništavaju.

Osim spomenutih zdravih soli, sok od celera sadrži i vlakna, vitamine A, B6, C i K, kalcij, kalij, minerale u tragovima.

Započnete li dan ovim izuzetno zdravim sokom, učinit ćete mnogo za svoje cjelokupno zdravlje, neovisno o tome bolujete li od migrene, hroničnog umora, dijabetesa tipa 1 ili 2 ili nekog drugog hroničnog ili autoimunog oboljenja.

Čak i ako samo želite potaknuti detoks organizma, ovaj je sok odličan izbor.

Recept - sok od celera


Uzmite veliki svežanj celera listaša (iz organskog uzgoja), prethodno opranog te ga ubacite u sokovnik. Trebali biste dobiti 4 dl čistog soka od celera.

Pijte ga svako jutro natašte.

Ako ste početnik i okus celera vam je preintenzivan, u sok možete dodati jedan krastavac ili jabuku.

No, za maksimum dobrobiti, s vremenom biste trebali potpuno prijeći na čisti celerov sok.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...