KLUB BOŠNJAKA U VIJEĆU NARODA RS-a: „Namjerno podmeću, neprihvatljivo kažnjavanje zbog zastave s ljiljanima…“

Saopćenjem za javnost oglasio se Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske.

  • Politika

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 2

- Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a najoštrije osuđuje represiju Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a prema građanima zbog isticanja nekadašnje zastave Bosne i Hercegovine.

Namjerna podvala Ministarstva unutrašnjih poslova da se radi o ratnoj zastavi slavne Armije Republike Bosne i Hercegovine i kažnjavanje, kako ističu, nije ništa drugo nego zloupotreba policije i pokazivanje da ništa drugo osim “srpskog” ne smije biti na teritoriji manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

Iako se ne radi o zastavi Armije Republike Bosne i Hercegovine, već o nekadašnjoj zastavi Bosne i Hercegovine, ponosni smo na činjenicu da pod zastavom ljiljana nije bilo sistemskog i organizovanog ratnog zločina. Istovremeno su pod drugim bojama zastave činjeni strašni ratni zločini, uključujući i zločin genocida. Neprihvatljivo je kažnjavanje građana zbog isticanja nekada legalne zastave, dok širom entiteta bivaju lijepljeni plakati s likom i djelom presuđenih ratnih zločinaca – naveli su u saopćenju.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...