OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA NE MIRUJE: Izrael lansirao špijunski satelit, pružat će nadzor nad...

Izrael je u ponedjeljak lansirao novi špijunski satelit, za koji je rekao da će pružiti visokokvalitetni nadzor vojnoj obavještajnoj službi.

  • HiTec

  • 06. Jul. 2020  

  • 0

Izrael jača svoju obavještajnu mrežu kako bi mogao nadzirati neprijatelje poput Irana, čiji nuklearni program smatra velikom prijetnjom, prenosi Fena, pozivajući se na Reuters.

Satelit Ofek 16 lansiran je u svemir rano ujutro iz centralne regije u Izraelu uz pomoć rakete Shavit, koja je korištena za lansiranje prethodnih Ofekovih satelita, a koja je domaće proizvodnje.

Uskoro prve fotografije 

"I dalje ćemo jačati i održavati nadzorne sposobnosti Izraela na svakom frontu", rekao je izraelski ministar odbrane Benny Gantz.

Ministarstvo odbrane nazvalo je Ofek 16 "elektro-optičkim izviđačkim satelitom s naprednim mogućnostima".

Prve fotografije će biti primljene za desetak dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...