NOVA ŽRTVA KORONE U SRBIJI: Preminuo otac Vučićevog ministra policije

Branko Stefanović, otac potpredsjednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, poslije višednevne borbe sa Covidom-19 preminuo je u bolnici "Dragiše Mišović", javili su beogradski mediji.

  • Hronika

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 0

Branko Stefanović rođen je1954. godine u Kninu. Završio je ekonomski fakultet. Otac je Nebojše i Nemanje.

Jedan je od glavnih aktera u aferi "Krušik", o kojoj se naveliko pisalo i govorilo prošle godine.

Evo sam jedan isječak iz teksta koji je objavio BBC na srpskom jeziku u decembru 2019. godine: "Zaključak  Agencije za borbu protiv korupcije objavljen je nekoliko dana pošto je istraživačka novinarska mreža BIRN objavila dokumente koji navodno pokazuju da je Branko Stefanović kao pravni savetnik firme GIM putovao 2018. godine u Saudijsku Arabiju o trošku kompanije. BIRN i magazin NIN su mesecima pisali o vezama Stefanovića i ove kompanije koja je trgovala sa fabrikom namenske industrije 'Krušik'. Nebojša Stefanović je izjavio da njegov otac 'nema nikakve veze sa firmom GIM'."

Afera je, što zbog korone, što zbog izbora, što zbog Aleksandra Vučića, gotovo zaboravljena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...