HAJDE ŠTO VUČIĆ NEMA POJMA NEGO JOŠ I LAŽE: Htio da ismije Crnogorce, a njega ponizio vodeći infektolog u Srbiji

Razgovarajući o skrivanju podataka o stradalima u Srbiji u emisiji "Utisak nedelje" Nove S, gosti su komentarisali i izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da Crna Gora nema laboratorij pa tako ni ne može da radi PCR testove.

  • Regija

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 1

Kako je kazao profesor Medicinskog fakulteta, infektolog i bivši direktor Klinike za zarazne bolesti Dragan Delić, PCR dijagnostika koja se radi i u Srbiji, u Crnoj Gori se radi od 2007. godine

"Naš predsednik je nekoliko puta rekao da se u Crnoj Gori ne radi PCR dijagnostika, da rade neke bezvezne testovi i da im ne treba ništa vjerovati. Činjenica je sledeća: PCR dijagnostika koju mi radimo ovde, radi se u Crnoj Gori od 2007. godine. Oni imaju u ovom trenutku pet PCR aparata koji rade. Uradili su više od 21.000 PCR testova kod svojih bolesnika, svaki 30. stanovnik CG je testiran na PCR. Prema tome, ne možemo govoriti neke stvari i praviti podele. Dajte da nas ovo ujedini, jer naša infekcija i infekcija u CG se prelevaju. Nema više tu granica, one se prelevaju iz države u državu. I ovo mora da nas homogenizuje govoreći prije svega istinu", kazao je Delić.

"Samo istina, ništa drugo, zašto reći da lekari koji su u Crnoj Gori, naprimer Boban Mugoša, on je moj đak, zašto govoriti njima da ne rade PCR testove kad to, jednostavno, nije istina, zašto vređati ljude koji nas poštuju i cene", dodao je Delić.

(SB/Antena M)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...