NIŠTA OD "SVESRPSKOG JEDINSTVA": SDS će imati svog kandidata za načelnika Srebrenice, Šarović za Grujičića ne želi...

...ni da čuje.

  • Politika

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 2

"Srpska demokratska stranka je uvijek opšti interes, interes srpskog naroda i Republike Srpske stavljala na prvo mjesto i tako će biti i ovaj put na lokalnim izborima u Srebrenici", izjavio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon sastanka sa OO SDS Srebrenica, prenosi Srpska.info.

Šarović je istaknuo da je "veoma važno da stranke koje dolaze iz Republike Srpske, postignu dogovor o jednom zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica i da će Srpska demokratska stranka pokrenuti inicijativu za dogovor političkih stranaka oko jednog, zajedničkog kandidata".

"To treba biti neko ko je sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima. Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika opštine Mladena Grujičića, koji dolazi iz SNSD-a, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici, ali Grujičić, nažalost, nije opravdao povjerenje naroda.

Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici", naglašava Šarović.

"U tom smislu, SDS iz svojih redova kao kandidata za načelnika Srebrenice predlaže gospodina Milisava Marjanovića, za koga smo uvjereni da može uspješno provoditi i realizovati zajedničke interese naroda i voditi ovu lokalnu zajednicu.

Vjerujemo da se i druge političke partije koje dolaze iz Republike Srpske, mogu okupiti oko ovog kandidata, jer se radi o osobi koja, za razliku od aktuelnog načelnika, iza sebe nema bilo kakvih hipoteka, osobi koja će se zasigurno odgovorno odnositi prema svim građanima i istrajno raditi na razvoju ove sredine", zaključio je Šarović.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...