"HTJELI SU ZADRŽATI STARI OSJEĆAJ": Twitter se okrutno šali s nama i zaštitnim maskama za lice

Obećali su dugo traženu karakteristiku, ali uz uslov koji je, praktično, nemoguće ispuniti.

  • HiTec

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 0

U nizu tvitova iz Twittera su poručili kako će uvesti dugme za uređivanje objava nakon što svi počnu nositi zaštitne maske. Kad kažu svi, onda doista doslovno misle na sve.

Stručnjaci za javno zdravstvo preporučuju nošenje zaštitnih maski u javnosti kako bi se smanjila mogućnost prenošenja koronavirusa. Korisnici Twittera već godinama uporno traže uvođenje te karakteristike, piše Tportal. Prvi čovjek Twittera Jack Dorsey rekao je u razgovoru za Wired početkom ove godine kako dosad to nisu učinili zato što je ta platforma počela kao servis za razmjenu poruka SMS-a. Htjeli su zadržati taj osjećaj da se jednom napisano i poslano ne može vratiti nazad.

Tviteraši su na objave reagirali s nemalom dozom skepse, pitajući, između ostalog, odnosi li se to i na američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je dosad u više navrata odbio nositi zaštitnu masku, iako je nedavno poručio kako podržava nošenje maski, ali ne i to da su obavezne, piše "Business Insider".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...