KUKU AJ DAJ POMAGAJ: Manji entitet ostao bez para, okreće se dijaspori s kampanjom "Za našu Srpsku"!

Nakon što je vlast u Republici Srpskoj građane iz dijaspore trpala po šatorskim naseljima, pozivala ih da ne dolaze kućama i optuživala da su najveći prenosnici virusa korona, od istih planira da traži novac da bi napunila državnu kasu koja je sve tanja.

  • Mini market

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 2

Naime, prema saznanju banjalučkog portala Capital, Vlada Republike Srpske sprema kampanju “Za našu Srpsku”, sa fokusom na biznismene i građane koji rade u inostranstvu, a od kojih očekuje da napune Kompenzacioni fond Republike Srpske.

Plan je probuditi emocije i ponovo zaigrati na kartu „patriotizma i rodoljublja“.

Svoju ideju u djelo planira da sprovede preko medijske kampanje, u koju je spremna da uloži blizu 40.000 maraka.

“Neophodno je da se kroz promociju Kompenzacionog fonda u Srbiji i zemljama Evropske unije animira naša dijaspora, te da se uradi medijska kampanja preko digitalnih medija i društvenih mreža. Sadržaj kampanje treba da bude u funkciji animiranja dijaspore da pomogne Republici Srpskoj u novonastaloj situaciji, a u cilju saniranja posljedica i poteškoća nastalih usljed širenja virusa korona”, navode u Generalnom sekretarijatu Vlade Republike Srpske.

Plan je da se medijska kampanja vodi kroz veb-platformu koronavirususrpskoj.com, ali i kroz medije u Republici Srpskoj, narednih godinu dana. 

“Za realizaciju kampanje potrebno je kreiranje promotivnog patriotski orijentisanog medijskog sadržaja koji bi bio emitovan na digitalnim, elektronskim i štampanim medijima, te na društvenim mrežama”, navodi se u javnom pozivu Vlade preko kojeg traže da im se do 17. jula dostave ponude za kreiranje „patriotske“ kampanje.

Capitaal podsjeća da su vladajući funkcioneri u Republici Srpskoj još u martu insisitirali da se na graničnim prelazima postave šatorska naselja koja su služila kao karantin za BiH državljane iz dijaspore.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović tada je izjavila da su građani koji su došli iz inostranstva bili prilično nedisciplinovani, da su se masovno okupljali i izbjegavali karantin.

Nedavno je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iznio optužbe da virus šire najviše oni koji putuju i koji dolaze na porodična okupljanja.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...