ONA JE NAJVEĆA GUBITNICA NA IZBORIMA U HRVATSKOJ: Nekadašnja Plenkovićeva miljenica doživjela nezapamćen debakl…

Nakon razlaza sa Zlatkom Hasanbegovićem, ona je ostala u stranci Neovisni za Hrvatsku, kojoj su u imenu još stajala i njihova imena.

  • Regija

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Bruna Esih jedna je s dugačke liste osoba koje više neće biti u Saboru Hrvatske.

Nakon razlaza sa Zlatkom Hasanbegovićem, ona je ostala u stranci Neovisni za Hrvatsku, kojoj su u imenu još stajala i njihova imena. Na ovim izborima, za razliku od Hasanbegovića, koji se, zahvaljujući Škori, zadržao u Saboru, ona je napravila svoju desnu koaliciju. Slabo poznata Desna liga sastojala se od stranke Brune Esih, HSP-a te stranke Frane Čirka Generacija obnove.

Bruna Esih bila je nositeljica u desetoj izbornoj jedinici, Dalmaciji.

Cijela koalicija tamo je osvojila 1.051 glas, odnosno 0,54 posto.

Bruna Esih osvojila je 404 glasa. Drugi na listi Martin Mladen Pauk, inače zastupnik u splitskom Gradskom vijeću, osvojio je zanemarivih 148 glasova, piše zagrebački Index.

Esih je u Sabor došla zahvaljujući HDZ-u, što je i Plenković nakon njihovog razlaza uporno ponavljao. Na parlamentarnim izborima 2016. godine bila je na listi u Zagrebu, a ušla je uz pomoć preferencijalnih glasova. Tada je dobila 10.471 glas.

Listu koalicije Brune Esih u prvoj izbornoj jedinici vodio je Krešimir Kartelo. Dobio je 113 glasova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...