MILIONI KOJE SU POJELI RESPIRATORI: SIPA u Banjoj Luci "češlja" Fond zdravstvenog osiguranja, plaćali su po komadu...

Uvoz respiratora je i više nego sporan.

  • Mini market

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Izvor iz Agencije za istrage i zaštitu objasnio je da je u fokusu istrage dokumentacija u vezi sa milionskim uvozom respiratora u Republiku Srpsku, prenosi Srpskainfo.

"Istražioci su trenutno u Fondu zdravstvenog osiguranja, a detaljnije informacije bit će poznate naknadno."

Iz Fonda su potvrdili da su istražioci SIPA-e u ovoj instituciji te da je njihov stav u konkretnom slučaju poznat odranije i da stoje na raspolaganju istražiocima.

"Stojimo na raspolaganju da se što prije utvrdi činjenično stanje i tako stane ukraj dezinformacijama", naveli su iz FZO-a RS-a.

Tužilaštvo BiH formiralo je novi predmet o uvozu respiratora tokom vanrednog stanja, a u ovom slučaju u fokusu su respiratori uvezeni u Republiku Srpsku.

Predmet je formiran nakon informacije koju je Tužilaštvu BiH dostavila SIPA.

"Nakon što nam je dostavljena informacija od Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koja se odnosi na nabavke respiratora na području RS-a, formiran je predmet i na njemu radi tim tužilaca", potvrdio je ranije Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

U pitanju je nabavka 50 respiratora za intenzivnu njegu, a koje je Fond za zdravstveno osiguranje Republike Srpske firmi “Medietik” iz Banje Luke plaćao 157.312 maraka po komadu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...