KLASTER NA VJENČANJU: Zaraženi mlada, gosti, muzičari i fotograf

Vjenčanja postaju jedno od najvećih žarišta širenja virusa.

  • Društvo

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Jedno vjenčanje u Splitu postalo je pravo žarište koronavirusa. Zarazili su se mlada, sedmero svatova, četiri muzičara, fotograf, a nakon vjenčanja još dva kontakta jednog od zaraženih muzičara, prenose 24 sata.

Vjenčanja postaju jedno od najvećih žarišta širenja virusa i Nacionalni štab, kako prenosi taj zagrebački list, razmatra restriktivne mjere za takva okupljanja. Hoće li to biti smanjenje broja osoba na vjenčanjima ili nešto drugo, još nije odlučeno.

Kako prenose kolege iz Hrvatske, postoji mogućnost da su svi akutni slučajevi u Dubrovniku povezani, također, s odlaskom na svadbu, ali u Zagreb. Zaražen je i trener u teretani, koji je, također, imao veze s tim vjenčanjem, a njegova supruga - internista u bolnici sad je u samoizolaciji. Prema dosadašnjim podacima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji aktivna su 24 slučaja koronavirusa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...