LOŠE VIJESTI IZ SANDŽAKA: Inficirane bebe i majke iz Novog Pazara prebačene u Beograd

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru u protekla 24 sata preminulo je pet pacijenata od posljedica koronavirusa, tri ženske i dvije muške osobe, koji su svi imali propratne hronične i teške bolesti, izjavio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

  • Hronika

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Tri bebe i majke iz Novog Pazara, inficirane koronavirusom, transportovane su na liječenje u Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović”, potvrdio je danas koordinator Opšte bolnice u ovom gradu Mirsad Đerlek.

On je demantovao pisanje pojedinih portala i na društvenim mrežama da su bebe i majke zarazili zdravstveni radnici.

“Svi radnici su testirani i niko ko je pozitivan, ne radi. Majke i bebe su bile zaražene, zvali smo ministra zdravlja Zlatibora Lončara, obezbeđeno je mesto za njih u KBC-u ‘Dragiša Mišović’ i hitno su transportovane”, rekao je Đerlek.

Rukovodilac Dječije klinike u toj zdravstvenoj ustanovi Olivera Ostojić izjavila je danas da su djeca koja su smještena u toj bolnici dobro.

Ona je navela da je klinička slika koju razvijaju djeca u ovom naletu, ozbiljnija nego u prethodnom periodu, sličnija slici odraslih.

“Imaju upale pluća, karakterističan nalaz u krvnoj slici, temperaturu i malaksalost. To je češće kod starije dece”, rekla je Ostojić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...