DRAMATIČNO U BEOGRADU: Demonstranti palili policijska vozila i kontejnere, provalili u zgradu Skupštine, Vučić na ulicu izveo konjicu; Pogledajte kako specijalci mlate vlastiti narod…

Policija je sinoć bacila suzavac i šok-bombe kada su građani koji protestuju ispred Skupštine Srbije zbog ponovnog policijskog sata, pokušali da probiju kordon i uđu u parlament.

  • Regija

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 0

Policija je oko dva sata poslije ponoći rastjerala demonstrante koji su protestovali u Beogradu zbog ponovnog uvođenja policijskog sata, a pripadnici policije su primjenjivali i silu.

Više hiljada građana protestovalo je ispred Skupštine Srbije, a nakon višesatnih protesta, policija je rastjerala okupljene suzavcima, ali se moglo vidjeti i kako masovno tuku okupljene pendrecima.

Na terenu je bila Specijalna antiteroristička jedinica.

Više demonstranata, ali i policajaca, povrijeđeno je tokom nereda u centru glavnog grada, a bilo je i privođenja demonstranata, ali i sveštenika.

U toku večeri, zapaljeni su i kontejneri, policijska vozila, demonstranti su upali u Skupštinu nakratko, a pripadnike policije su gađali kamenicama, flašama i jajima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...