SUĐENJE DECENIJE: Slavni glumac Johnny Depp u velikim problemima nakon što je u sudnici pušten šokantan snimak, njegova supruga stigla na suđenje držeći se za ruke sa...

Glumac Johnny Depp u utorak je bio na sudu u Londonu zbog tužbe protiv tabloida koji ga je nazvao "zlostavljačem supruge". Depp je tužio The Sun i njegovog izvršnog urednika Dana Woottona za klevetu zbog članka iz 2018. godine.

  • Show

  • 08. Jul. 2020  

  • 0

Johnny je bio prvi svjedok na suđenju, a iskaz će dati i njegova bivša supruga Amber Heard. Bivši bračni par je uspješno izbjegao susret pred sudnicom i Amber je priredila show držeći se za ruke s odvjetnicom i sestrom dok je njezina djevojka Bianca Butti tek hodala pokraj nje.

Depp je odbacio optužbe da je bio nasilan prema Heard, ali je priznao uzimanje alkohola i droga tijekom njihova braka priznavši da je to izazvalo neke probleme. 

 

Tokom suđenja prikazan je i šokantni video, u kojem se vidi kako pijani Depp baca bocu na pod u bijesu, nakon što joj je rekao 'želiš li vidjeti ludost? Dat ću ti ludost.'

Videozapis je prikazan prvog dana suđenja i pokazuje kako se par svađa u kuhinji, dok uznemireni Depp nekoliko puta zatvara vrata ormara i udara po ormariću. Čuje se i kako izgovara psovke tokom snimke u trajanju od 90 sekundi.

Nakon toga se vidi kako grabi bocu crnog vina koju je natočio u veliku čašu, nakon čega je baca na pod. Snimka završava u trenutku kada glumac shvaća da se sve to snima. 

Depp je na sudu priznao da je na trenutak bio nasilan i udarao po namještaju, ali da nikad nije bio nasilan prema bivšoj supruzi, već da ga je ona zlostavljala tijekom braka. 

Tvrdio je da je njemu nezamislivo udariti ženu: 'Važan dio mog moralnog koda je da nikad ne bih udario ženu ni pod kojim okolnostima. To mi je nezamislivo i nikad se neće dogoditi'.

No, rekao je da je njegova bivša supruga narcisoidni psihopat i izuzetno proračunata osoba koja se udala za njega zbog  karijere. 

- U početku je bila draga i ljubazna prema meni, rekla je da je pogledala sve moje filmove i da se divi mojoj glumi da bi mi tek kasnije priznala da nije pogledala niti jedan moj film, izjavio je glumac, dodavši da je on bio laka meta. 

- Bio sam jako nesretan, ona je proračunata osoba s emocionalnim problemima. 

Njegova odbrana odzvanjala je nizom incidenata u kojima ga je ona navodno napadala tokom cijelog njihovog braka, uključujući i kada mu je bacila bocu votke, odsjekavši mu prst, u Australiji 2015. godine.

Depp je naveo i još jedan incident u kojem ga je 2014. više puta tokom leta privatnim avionom udarila po licu i tvrdio da ga je ona naguravala i udarala dok je on bježao u toalet.

Suprotno tome, odvjetnici glumice tvrde da je Depp zlostavljač koji je više puta napao Amber kada je bio pijan ili drogiran.

Depp tvrdi da je jednom čuo Amber kako govori njegovom šefu osiguranja Jerryju Judgeu da je njezin muž stari debeli muškarac i da ne zna zašto se udala za njega.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...