NEĆE OSTATI NA VUČIĆEVIM MANIPULACIJAMA: Islamska zajednica reagovala na optužbe predsjednika Srbije

Islamska zajednica (IZ) odbacila je kao apsurdne optužbe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da IZ nije reagovala kada je trebalo te da su posljedica toga porast broja zaraženih koronavirusom i alarmantno stanje zdravstvenog sistema.

  • Regija

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 0

U saopštenju koje je potpisao muftija Melvud Dudić, ocjenjuju se kao tendenciozne optužbe predsjednika Srbije da je masovni odlazak u džamiju na Bajram i petkom uzrokovao zarazu, a da se pri tome zanemaruju svi drugi uzroci koji su doprineli širenju zaraze i kolapsu zdravstva u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Dodaje se da masovni odlasci u bolnice i porast broja zaraženih počinje 21. juna, više od 40 dana poslije otvaranja džamija po ukidanju vanrednog stanja.

"Krivicu za novonastalu situaciju snose oni koji su po službenoj dužnosti imali obavezu da prate situaciju i blagovremeno reaguju kako bi se izbeglo stanje haosa", navodi se u saopštenju koje je potpisao Dudić.

Islamska zajednica je, kako se navodi u saopštenju, među prvima ukazivala na alarmantno stanje i tražila reakciju nadležnih, te i ovog puta pozvala nadležne da rade svoj posao, a državne zvaničnike da preuzmu odgovornost i ne proglašavaju krivima one koji su najmanje krivi i najviše učinili da se stanje rasvijetli i pomogne ugroženima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...