(UŽIVO) VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI: "Molim ljude da ne izlazr na ulice. Imamo jako puno zaraženih"!"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se obraća naciji povodom sinoćnjeg nasilnog protesta u Beogradu.

  • Regija

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 1

 

Vučić je na konferenciji za medije u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom Vencu rekao da smo sinoć u Beogradu bili svjedoci najbrutalnijeg političkog nasilja u proteklih nekoliko godina, kao i političkog nasilja.

- Sinoć u Beogradu smo bili svedoci najbrutalnijeg političkog nasilja u poslednjih nekoliko godina i brutalnog političkog nasilja. Republika Srbija u prethodnih osam godina je poštovala slobodu okupljanja i demonstracija i nikada ni na koji način nije ugozila to pravo svojim građanima. Sinoć, iako su neki pokušali da pravdaju to pričom o kornonavirusu, bili smo svedoci agresivnog političkog protesta u suprotnosti sa pravnim aktima. Lica desničarske orijentacije, ekstremisti profašističkih organizacija napali su Skupštinu Republike Srbije, više sati brutalno napadali policiju, kamenovali, tukli, vređali. Policija se ponašala dostojanstveno i odgovorila tek kad su lica zauzela hol. Posao policije je da zaštiti državne institucije. Ne postoji nijedna zemlja u svetu gde se to činjenje svrstava u nekažnjeno. Podbacio je i deo naših bezbednosnih službi, jer je bilo upliva stranih službi - rekao je Vučić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...