I VIŠE NEGO DOVOLJNO: Na lokalne izbore u BiH prijavilo se više stotina političkih subjekata, a još nisu uračunate prijave putem pošte

U skladu s Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine, u petak, 3. jula 2020. godine, u 16 sati istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na lokalnim izborima 2020. godine.

  • Mini market

  • 08. Jul. 2020  08. Jul. 2020

  • 0

U navedenom roku Centralna izborna komisija BiH primila je 587 prijava političkih subjekata za ovjeru učešća na lokalnim izborima 2020. godine. Prijavili su se:

- Nezavisni kandidati (nacionalne manjine) 47
- Grupe građana 20
- Udruženja građana 2
- Nezavisni kandidati 383
- Političke stranke 135.

"U navedeni broj nisu ušle prijave pristigle u Centralnu izbornu komisiju BiH putem pošte, izvan roka. Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu, bit će dostupan javnosti na web-stranici Centralne izborne komisije BiH nakon što ga odobri Centralna izborna komisija BiH", saopćeno je iz CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH će, u skladu s ranije utvrđenim rokovima, izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega se stječu uslovi za podnošenje prijava za ovjeru koalicija, odnosno listi neovisnih kandidata.

"Imajući u vidu činjenicu da finansijska sredstva za organizaciju i provedbu izbora još nisu osigurana, Centralna izborna komisija BiH ulaže maksimalne napore da, u kapacitetima kojima raspolaže, izborni proces ne bude ugrožen i prekinut", kazali su iz CIK-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...